Az első oltás beadása után koronavírus miatt halt meg Katalin

Spread the love

Blikk írása szerint a 64 éves asszonyt a kínai vakcinával oltották be még március elején, a lap szerint Katalin örült, és úgy hitte, már az első oltás is csökkentheti annak veszélyét, hogy egyAz első oltás beadása után koronavírus miatt halt meg Katalin esetleges fertőzés esetén súlyos állapotba kerüljön. „A védettség valószínűleg még nem alakult ki nála. Egy héttel az oltás után elkapta a betegséget, amely hamar ledöntötte őt a lábáról. Napokig csak aludt, de eleinte még nem aggódtunk – mesélte a lapnak Katalon 46 éves lánya, Kriszta, aki azt is elmondta, hogy ugyan édesanyja szívbetegséggel küzdött, de erős nő volt. – Nem ismertem nála erősebb nőt. Rengeteg csapás érte az élete során, de mindig kitartott. A gyerekei is azt tanulták tőle, hogy soha nem szabad feladni. Amikor kórházba került, még akkor is a vendégei miatt aggódott, pedikűrösként dolgozott. Szentül hitte ő is, mi is, hogy túléli a betegséget.”

Katalin állapota sajnos egyre rosszabbra fordult, végül ő maga kérte, hogy tegyék lélegeztetőgépre. A Blikk szerint az orvosok mindennap felhívták Krisztát, hogy az édesanyja állapotáról beszámoljanak, Kriszta elmondta, hogy megrendültek, amikor megtudták, hogy édesanyját háromszor kellett újraéleszteni, azt mondja, ennek ellenére állapota egészen a halála napjáig stabil volt. „Az intenzív osztályon többször is meglátogattuk. Beszéltünk hozzá, reméltük, hallja és érzi, vele vagyunk, várjuk őt haza. Tetőtől talpig védőruházat volt rajtunk, a beöltözés maga több időt vett igénybe, mint ameddig tartott a látogatás. A kórházban erejükön felül dolgoztak az orvosok és a nővérek. Oszlopokban álltak a szkafanderek, semmiből sem szenvedtek hiányt. Mindent megtettek az édesanyámért, de a koronavírus erősebbnek bizonyult. Március 16-án megállt a szíve. Másnap jött meg a plasztikkártya, a védettségi igazolvány, ami azért szíven ütött minket” – mondta Kriszta, aki édesanyjáról azt is elmondta a lapnak, hogy Katalin imádta az életet: motorozott, a munkája mellett pedig folyamatosan verseket írt. Búcsúztatóján is egyik művét olvasták fel gyermekei. Kriszta a lapnak még elmondta, hogy „ez a vírus nem válogat. A kristálytiszta kommunikáció ezekben az időkben elengedhetetlen. Mind a vakcinákról, mind a védettségről egyenesen kell beszélni, mert emberéletek múlhatnak rajta.”

Az oltás fontosságáról már mi is sokszor írtunk a nlc-n. Bármelyik oltást is kapjuk, teljes védettséget a második beadása után 14 nappal nyerünk.